Fant nytt vinterparadis

Elizabeth og Thomas Jones fra Calgary koser seg ofte med å gå på ski i OL-løypene i Canmore. Nå har ekteparet fra Canada funnet sitt nye vinterparadis i Trysil.

ekteparet fra Canada har funnet sitt nye vinterparadis i Trysil, gjennom bookTrysilonline

Sammen med kameraten Greg Foord og hans kone tilbrakte ekteparet Jones flere uker i Norge i vinter. Først på Sjusjøen, så på Trysil og til slutt en tur til Tromsø og Nord-Norge.

Birkebeinere

Jones og Foord tok turen til Norge blant annet for å gå Birkebeinerrennet og Halv-Birken, og hadde en viss peiling på hva de gikk etter og hva de så etter. – Birken er alle skirenns bestefar. Det hadde vi lyst til å delta i.
– Vi har vært her én gang før – på Sjusjøen i 1984. Så vi tok turen dit igjen. Samtidig hadde vi lyst til å prøve et annet sted i tillegg, sier de.

– Valget falt på Trysil fordi de tilbyr mange mil med preparerte løyper for langrenn, samtidig som de har fantastiske alpinmuligheter. Det var viktig for oss, ettersom vi liker best å gå langrenn, mens Gregs kone helst vil kjøre alpint, sier Elisabeth Jones.

Enkelt via nettet

Elisabeth påpeker også at det slett ikke var tilfeldig at de fant Trysil og valgte et opplegg med leie av hytte gjennom BookTrysilonline.

Det var enkelt å finne fram til og lett å bestille på nettet. Da vi først hadde fått kontakt var oppfølging fra Jan Terje Ås og BookTrysilonline helt fenomenal.

Elisabeth Jones

Da gjør det mindre at reisen fra Canada til Trysil er lang – og tar omtrent et døgn.

Fantastiske forhold

De langveisfarende gjestene med ekstra forkjærlighet for mil etter mil på langrennsski kan ikke få fullrost naturen og løypene Trysil har å by på.

– Fantastisk, er dommen. De er også fornøyd med fasilitetene for øvrig, ikke minst standarden og utstyrsnivået på hyttene.

– Minuset er den lange reisetida, og at det er ganske dyrt i Norge. Men fordelene overgår ulempene og vi kommer garantert tilbake, sier Elizabeth og Thomas Jones fra Calgary og legger avslutningsvis til:

– Det er fantastisk å se den skikulturen som finnes i Norge, og hvor mange barn og unge som er på ski og hvilke miljøer som skapes.