Hjelp oss å ta vare på miljøet

For oss i bookTrysilonline er det en selvfølge å gjøre det vi kan for å drive på mest mulig miljøvennlig og bærekraftig måte. Det betyr en rekke små og store grep i vår drift. Et av tiltakene vi nå innfører håper vi skal være med på å redusere unødvendig strømbruk på våre hytter og leiligheter. Dette tiltaket handler kun om at alle er med og tar ansvar for et ansvarlig strømforbruk. At man er bevisst på strømforbruket.

Tiltaket trer i kraft 1. november 2023 og er som følger:

På hvert opphold inngår det et normalt snittforbruk av strøm beregnet ut hytten/leilighetens størrelse. Dette strømforbruket medfører ingen ekstra kostnader for deg som vår gjest. Men for at alle skal være beviste når det kommer til ansvarlig bruk av strøm innfører vi en ordning hvor gjest må betale for eventuelt overforbruk, da etter faktisk kostnad. Samtidig oppdaterer vi vår qr-kode som du finner i hytten/leiligheten med nyttig informasjon om hvordan man skal holde seg innenfor det normale strømforbruket.

Eksempel:

Leid hytte, 80 m2 – 7 netter med 120 kwh strøm inkludert i leien. På avreisedag sjekker våre ansatte faktisk strømforbruk opp mot det som inngår. Normalt strømforbruk = ingen ekstra kostnad.

Men la oss her si at faktisk strømforbruk er 141 kwh, som betyr et overforbruk på 21 kwh.

Pris pr kwh: 3,50 kr

Kostnad for overforbruk: 21×3,5=73,5 kr

Dette beløpet blir da lagt til bookingen og beløpet betales ved utsjekk.

Hvorfor dette tiltaket?

Fordi at selv om eksemplet over viser at det dreier seg om lave tall, og kanskje kan virke som mye jobb for lite, tror vi at et bevisst og ansvarlig strømforbruk totalt sett har stor innvirkning på miljøet.

Bruker man videre eksempelet over, og snur på dette, og sier at man gjennom dette tiltaket hadde spart 21 kwh under oppholdet og med det holdt seg innenfor inkludert strømforbruk. La oss videre si at dette hadde vært gjeldende for alle hytter og leiligheter i bookTrysilonline sin portefølje, det ville i så tilfelle bety at man hadde redusert strømforbruket tilsvarende årsforbruk for hele 8-10 store hytter.

Det tror vi har en positiv innvirkning på miljøet vårt!