På to hjul i svingene

Det går så det suser i sykkelløypene i Trysil. Den bevisste satsingen med satsing på sykkel for å gjøre Trysil til en helårsdestinasjon med bredt aktivitetstilbud året rundt, bærer frukter.

– Det har vært voldsomt oppsving for Trysil i sommerhalvåret. Det viser at satsingen som er gjort har vært riktig, og det skjer hele tida en løpende utvikling med nye sykkelstier og sykkelløyper for sykkelentusiastene hvert eneste år. Det sier Lars Martinsen, leder for vaktmestertjenesten bto Service, ivrig alpinkjører vinterstid og sykkelentusiast om sommeren.

Sykkelmuligheter i Trysil - bookTrysilonline
TO HJUL: Trysils sterke og tydelige satsing på sommersesongen, fremfor alt med utbygging av sykkeltilbud, er virkelig i ferd med å bære frukter.

Mange muligheter

– I år har det også komme til sykkelstier i Fageråsen. Flytstien der er godt mottatt, og markerer startskuddet for sykkelsatsing også på nordsida av fjellet. Det bygges stadig nytt, og det kommer i tillegg til alle de naturlige stiene vi har i skog og fjell i området.

– Mange gjør som meg og tar bilen til Bittermarka eller Eltedalsfjellene og sykler der. Det finnes nemlig fine områder utafor Trysil sentrum også, men det er det perfekte området for barnefamiliene. I sum har vi veldig mange muligheter når det gjelder sykkelturisme, fastslår Lars Martinsen.

– Og vi har tilbud som passer alle.

Sakte, men sikkert

– Ingenting av dette gjør at alle hytter og leiligheter i Trysil blir utleid hele sommeren på et blunk. Men det som er gjort rundt sykkel drar nye gjester med seg, og medfører at vi tiltrekker oss nye kundegrupper. Det er ingen tvil om det, supplerer daglig leder Jan Terje Ås i bookTrysilonline.

– Her har Destinasjon Trysil sammen med lokale aktører dratt lasset og gjort en veldig bra jobb. Vi ser at dette markedet vokser for hver sommer. På sikt ser Ås for at dette vil gjøre Trysil til en betydelig destinasjon både sommer og høst.

– Det gir store ringvirkninger i form av mer bruk av hyttene. Det gjør det i sin tur mer attraktivt både å eie og leie ut hytter og leiligheter her.

Trysil er nå også en destinasjon for hele familien om sommeren. Her er to familier som priser sykkelmulighetene i Trysilfjellet
KOSER SEG: Trysil er nå også en destinasjon for hele familien om sommeren. Her er to familier som priser sykkelmulighetene i Trysilfjellet og som tilbrakte høstferien der – Anne Knarvik og Ida Kristin Hansen med sine respektive Martin Olsen og Thorleif Silkebækken og barna Lilly Ovidie Silkebækken, Isak Silkebækken, Aksel Silkebækken, Sara Knarvik Olsen og Olav Knarvik Olsen.

Barnebursdag på to hjul

Som et eksempel trekker Jan Terje Ås fram at det allerede er blitt svært populært å tilbringe høstferien på to hjul i Trysilfjellet.

– Vi synes det er strålende at Trysil mer og mer blir en helårsdestinasjon.

Sykkeltilbudet er fantastisk, mener Ida Kristin Hansen og Anne Knarvik – begge fra Elverum, og høstferiegjester i Trysil med flotte sykkelturer på programmet hver dag.

– Det er ikke mange andre destinasjoner som har så mange gode tilbud hele året som Trysil, fastslår de.

Så fornøyd er de med tilbudet at de for to år siden tok med hele klassa til fra Elverum til Trysil for å feire barnebursdag. Familien Knarvik Olsen er så fornøyd at de etter hotellopphold førstegangen dro til og kjøpte seg leilighet i Trysilfjellet.

Det fine med Trysil er at det er et aktivitetstilbud som passer for alle uansett alder, og både sommer og vinter.

Ida Kristin Hansen og Anne Knarvik

Populær klatrepark i Trysil

Klatreparken, som kom for et par år siden, er også et svært populært aktivitetstilbud.

– Vi har alle slags besøkende – fra små til store, fra familier til besteforeldre med barnebarn, forteller Amanda Lingøy i Trysil klatrepark.

– Vi byr på utfordringer alle, fra de helt enkle til de mer avanserte klatreløypene. Første året hadde vi dobbelt så mange gjester enn det vi forventet på forhånd, så vi kan ikke si annet enn at dette har vært veldig bra.

Amanda Lingøy er strålende fornøyd med sesongen i klatreparken Høyt&Lavt i Trysil
Amanda Lingøy er strålende fornøyd med sesongen i klatreparken Høyt&Lavt i Trysil.

Fra hotell til hytte eller leilighet

Mange turister velger hotell første gangen de besøker Trysil. Gjenbesøket kommer gjerne i hytte eller leilighet.

– Hotelloppholdet første gang er et viktig innsalg for at folk skal komme tilbake hit senere, sier Jan Terje Aas i bookTrysilonline. Han mener det er viktig å vise fram bredden i mulighetene i Trysil til alle allerede første gang de kommer på besøk. Ås tror veldig mange velger å komme tilbake, og at mange av dem velger å leie hytte eller leilighet ved senere besøk – eller kanskje til og med kjøpe seg eller bygge i Trysilfjellet.

– Det er lett å velge hotell første gang. Samtidig ser mange fort at det er mye mer sosialt og trivelig med en hytte eller leilighet neste gang. Da får man litt mer privatliv, samtidig som det er mulig å gå ut og spise og benytte seg av alle de andre felles fasilitetene i området.