Nyheter – Sommeren 2023

Det er ingen tvil om at Trysil virkelig har etablert seg som en ledende sykkeldestinasjon. Men man hviler ikke av den grunn, utviklingen av nye løyper og stier fortsetter også denne sommeren

Nyheter 2023

Sommerferie i Trysil er noe mange har fått øynene opp for. Her står opplevelser og aktiviteter i kø. Denne sommeren lanseres enda flere. De største nyhetene er at det kjente barneskiområde Eventyr også blir tatt i bruk. En spennende eventyrpark etableres med nyheter som Tubing, Mountain Coaster, trampoliner og mini-gokart. Dette toppes med nye grønne sykkelstier i Valleskogen.

En annen nyhet er en 8 km lang og familievennlig heisbasert tursti. (grønn) Løypen starter på toppen av Fjellekspressen og blir bredere, og betydelig enklere og mindre teknisk enn de andre stiene. Perfekt for hele familien, garantert uten en enste motbakke. Sykkelsesongen i Trysil starter allerede 26. mai i Gullia, med arrangementet Let’s go. I juni, nærmere bestemt 22.-25. juni arrangeres Utflukt.
Trysil som en sommerdestinasjon har virkelig skutt fart de siste årene. Det unike sykkeltilbudet tilpasset familien, vennegjengen og firmagruppen har virkelig lagt grunnlag for et aktivt og opplevelsesrikt opphold.

Det er ingen tvil om at Trysil virkelig har etablert seg som en ledende sykkeldestinasjon. Men man hviler ikke av den grunn, utviklingen av nye løyper og stier fortsetter også denne sommeren. Kjente og kjære områder som Gullia med over 30 km (fra grønn til sorte løyper)og flere sykkelparker danner ett godt grunnlag for den videre utbyggingen. I sommer bygges det blant annet to nye heisbaserte stier. Disse finner du på motsatt side av Magic Moose, en med samme nivå (blå) og en merket rød. De nye stiene blir henholdsvis 5,1 og 3,5 km og vi er sikre på at de vil gi nye gode opplevelser.

Nye flytstier bygges i Trysil

De nye stiene er planlagt klare i juli og sammen med disse nyhetene trenger man også bedre kapasitet i heisene, og dette blir selvsagt ivaretatt. Allerede fra midten av juni dobler man heiskapasiteten til Fjellekspressen.

Årets offisielle åpning av sykkelsesongen 2022 skjer allerede 26-29 mai. Her blir det muligheter til å teste årets sykkelnyheter og vi kan vel allerede nå garantere god stemning i løypene. Les mer om arrangementet her.

Sykkel i Trysil:

Gullia 

I juni 2015 åpnet Trysil 12 km med tilrettelagt og nybygd sykkelsti i området nedenfor golfbanen.

GT Bike Park er inngangsporten til Gullia, et stort område som nå har vokst til over 30 km godt tilrettelagte sykkelløyper, fra grønn til sort. Disse stiene passer for alle – både barn, nybegynnere og den aktive stisyklistene, og det er garantert en helt spesiell følelse å sykle her. Et must!

Gullia i Trysil - et stort område med 20 km godt tilrettelagte sykkelløyper, fra grønn til sort - bookTrysilonline
GULLIA: Et «must» for liten og stor

Magic Moose

Syklingen i Trysil Bike Arena er tilpasset alle nivåer. Blant sommerens nyheter finner du Magic Moose, en av Europas lengste flytstier på 7 km (blå sykkelløype)

Ta heisen til topps, og flyt nedover i ditt eget tempo.

En stopp vi klart anbefaler er på Knettsetra hvor en nystekt vaffel eller noe kaldt å drikke garantert smaker.

Magic Moose sykkelpark i Trysil, bookTrysilonline
MAGIC MOOSE: Blå løype, og en klar anbefaling

Fjellrunden

En rolig tur i fantastiske omgivelser er også enkelt å anbefale. Fjellrunden er en godt tilrettelagt sykkelløype i Trysil. Ett perfekt startpunkt er ved Skihytta, derfra er det en flott tur over til Fageråsen og Trysil Høyfjellssenter. 

Fjellrunden er en godt tilrettelagt sykkelløype i Trysil, bookTrysilonline
Fjellrunden: Et perfekt startpunkt er Skihytta

Stisykling og down hill-sykling

Video fra Trysil sin You Tube-kanal

Trysil byr på utallige naturstier og muligheter for down hill-sykling. Over tregrensa finner du fantastiske fjellstier, med til dels teknisk og utfordrende terreng.

Les mer naturstier og sykkelmulighetene på Trysil.com

downhill sykling i Trysil