Den beste tida i Trysil er i mars og april

Sol, varme og fine snøforhold i Trysil i mars og april.

Den beste tida å reise til Trysil er i mars og april

– Den beste tida å kjøre på ski i Trysilfjellet er i mars og april, fastslår Lars Martinsen. Han er leder for bookTrysilonline sin vaktmestertjeneste BTO Service og ivrig skikjører på fritida.

Han gjør som Bjørnson og velger seg april, pluss at han tar med mars i samme slengen, når han blir bedt om å vurdere når det er som aller finest i Trysilfjellet. Martinsen trekker fram flere gode argumenter for å skryte litt ekstra av vinterens to siste måneder.

Fine lysforhold

– På den tida av året er det fortsatt mye snø igjen her. Alle bakkene er åpne, og lysforholdene er fantastiske i mars og april. Sola står høyt og det er varmere i været enn tidligere på vinteren.

Du er garantert mange fine dager om du velger alpint i Trysilfjellet på tampen av sesongen. Dessuten er det ikke så mye folk her som i høysesongen. Det er god plass i bakkene

Lars Martinsen, leder for bookTrysilonline sin vaktmestertjeneste BTO Service

Snøen følger påsken

Det høres kanskje merkelig ut, men i Trysil følger snøen alltid påsken. Med det mener vi at det alltid er snø til påsken er vel overstått. Lars Martinsen peker på at det er sikre og gode snøforhold til langt ut i april hvert eneste år i Trysilfjellet. Riktignok blir snøen litt bløtere og tyngre, men det kommer normalt først mot de aller siste helgene på tampen av vinteren.

– Litt avhengig av når påska er selvsagt, men vi har normalt mange fantastisk fine dager i bakkene etter påske hvert år. Folk tenker da gjerne at sesongen er over med påska, men det trenger den slett ikke å være, sier han.

Martinsen har sjøl jobbet i fjellet som skipatrulje i mange, mange år, og har virkelig funnet gleden ved å stå på ski på hjemmebane. Så han vet hva han snakker om når han anbefaler folk å vurdere et opphold når sesongen drar seg mot slutten og tankene for mange fort retter seg fram mot sommeren.

Andre aktuelle artikler:

Bo på en av våre storhytter – hytteutleie i Trysil
Nyheter – overnatting på Trysiltunet
Familiens favoritt – sommer som vinter

trysilfjellet og alpinanlegg